Article image

Prodtex prisvinnare på Volvo Car Corporation

Vi är i dag stolta att meddela att Prodtex AB, i samarbete med ett Volvo team,  vunnit ”Volvo Cars Technology Award 2014 ”. I 15 år har personal från Prodtex arbetat med industriella lösningar som rationaliserar processer och ökar konkurrenskraften för Svenska industriföretag.

Motivering:

”You have shown your passion for Volvo and your effort in finding new innovative solutions. The application is a proof for your engagement and worth a celebration in itself”

Prodtex har utvecklat sk Extends, ett tillägg till konstruktionsprogramvaran CATIA som döpts till BIW-Util (BIW=Body In White). Konstruktionen och utvecklingen har gjorts av Samuel Lindholm och som bas för funktionen har använts "Prodtex Tooling Library". BIW-Util har bevisat sig i flertalet projekt på Volvo Cars.

”Det här är verkligen ett genombrott och genom att använda tillägget till V5, BIW-Util, har det gjort det möjligt för oss att rationalisera tidsåtgången för fixturkonstruktionen med mer än
50 % i SE-fasen”
säger Chefen för avdelningen Virtual Manufacturing Engineering på Volvo Cars.

”Djup kompetens och lång erfarenhet av våra kundföretags processer i kombination med stor innovativ förmåga, uthållighet och en stark drivkraft av att allt går att göra på ett mer rationellt sätt är en framgångsfaktor”, säger Samuel Lindholm, utvecklare och delägare i Prodtex.

 

For mer information Kontakta:

Samuel Lindholm, Grundare Prodtex, +46731558100, samuel.lindholm@prodtex.com

Jan Blomkvist, CEO Prodtex, +46731558110, jan.blomkvist@prodtex.com